Eksotiske frukter del 2

Eksotiske frukter del 2

Jeg fortsetter bare videre med min liste over eksotiske frukter i Thailand. Jeg har dessverre ikke fått smakt på alle sammen – enda. Men jeg håper at i hvert fall flere nye skal prøvesmakes på i løpet av de neste dagene. Gleder meg allerede nå til å teste de ut. De aller aller fleste smaker jo helt herlig og er ufarlige. Men det finnes unntak som jeg vet allerede nå jeg kommer til å holde meg unna – bør jeg si navnet?  DURIAN blir ikke aktuelt for min del. Her er fortsettelsen.

Hog plomme

På engelsk heter den Spondias eller hog plum. Den er hvit inni og har et fast kjøtt og den smaker ganske syrlig og friskt. Denne frukten kan syltes ned eller spises rett som den er. Ofte dypper thaiene den i sin spesial blanding av sukker, salt og chili. Dette er en helårsfrukt.

Jackfrukt

Dette er en frukt i slekten brødfrukt. En enkelt frukt kan komme helt opp i over 35 kilo. Frukten er den største frukten i verden som kommer fra et tre. Frukten inneholder massevis av stivelse og kostfiber. Frukten har steiner som også kan spises etter å ha blitt litt tilberedt – de smaker som nøtter etter tilberedelse. Frukten kan benyttes i iskrem, smoothier eller spises som snack. Ingen direkte sesong så kan fås hele året.

Jujube

Skal du selv plukke denne frukten selv så vær forsiktig – dette er frukten fra en tornebusk. Smaken på frukten er søtlig og litt syrlig. Den kan spises som den er, men egner seg godt til å bli syltet ned faktisk. Den kan høstes hele året, men det finnes mer av den i annet halvår.

Longan

Her er også fruktene fra et tre, men mye mindre enn giganten jeg skrev om nettopp. Frukten får et brunt skall når den er moden og er hvit i fruktkjøttet. Inne i fruktkjøttet befinner det seg en stein som er sort og kan variere i størrelse.

Ha alltid noe å tørke med klart når du skal spise denne frukten – den inneholder mye saft og den er søt og god i smaken og har en fast form i fruktkjøttet. Den kan også lages gode juicer av, og den egner seg godt i forbindelse med desserter og kan hermetiseres i lake. Helårsfrukt med en topp på sensommeren.

Longkong

Denne lille frukten vokser i klaser på et tre. Den kommer mest fra det sydlige Thailand og det er mest å finne av den fra mai til september. Den smaker søtt og har hvitt fruktkjøtt under sitt gule skinn. Steinen i midt er bittert i smaken om du spiser den også.

Lychee eller Lichi

Denne frukten kjenner jeg best fra hermetiske bokser. Den er søt med en svak syrlig undertone i smaken. Frukten er en steinfrukt og er rød rosa og brunt i skallet. Den kan lages juice av den eller benyttes i fruktsalater eller som sagt hermetiseres i lake. Selve frukten er inneholder ganske mye C vitaminer og noen mineraler. Som frukt er den er mest å finne på markedet fra april til juni.

 

 


© 2021 Susivarming