Musikk – en favoritt eller flere

Musikk – en favoritt eller flere

Musikk igjen ja. Javel – her løper det musikk i rommet nesten hele døgnet. Mye forskjellig musikk og ingen absolutt store favoritter nå om dagen. Men det er en del gamle og gode låter som stadig dukker opp når jeg setter på litt random musikk bare. Eagles med Hotel California, Santana med sin gitar, Level 42 med sine rytmer og en del av Mainhard Ferguson faktisk. Hans trompetspill er jo bare fantastisk å lytte til. Og kanskje en liten runde med vår egen norske Frode Thingnæs og hans trombone også da.

Frode Thingnæs

Det å lytte til solo musikere slik som Frode Thingnæs var er en fryd for mitt øre i hvert fall. Jeg virkelig nyter dette. Bare det å lytte, samt å tenke på hvor mange timers arbeid det ligger bak å klare å handtere sitt instrument slik disse artistene som han gjør. SYKT bra er min mening. Dessverre så er ikke Frode lenger blant oss. Han gikk bort i 2012 i Oslo 72 år gammel. Men hans minne vil alltid finnes blant oss som er glad i musikk. Her kan du lytte til en av hans mange komposisjoner og spillinger:

Låten kom første gang ut i 1978 og har siden den gang blitt spilt mange ganger både privat og i offentlige medier. Låten kom ut på et album som heter «nightsounds». Dette var hverken første eller siste utgivelsen til Frode Thingnæs, men mest av alt har han deltatt på andre sine innspillinger. Den listen er så lang at det er umulig å gjengi den her på en kort artikkel. Han har også mottatt mange utmerkelser for sin handtering av trombonen.

Maynard Ferguson

Dessverre så finnes ikke heller denne store musikeren lenger blant oss. Men også hans musikk vil bli husker for ever og alltid. Han har gitt ut et 70 talls album i perioden fra -53 og frem til året etter han gikk bort – 2007. Han ble født i Canada og begge hans foreldre var musikere. Han trakterte i sine barneår piano og fiolin. Som niåring ble han første gang oppmerksom på en kornett, og fikk en selv umiddelbart av sine foreldre. Og siden den gang ble det omtrent bare varianter av trompeten som var hans instrument. Hvilket album som er hans største eller beste vet jeg ikke, fordi det er så mange å velge i. Men en av de som kommer høyt opp på denne listen er albumet Birdland. Selve låten Birdland kan du selv lytte til under her;

Jeg vet ikke hva du mener om en slik låt, men jeg synes den er helt fantastisk. Lytt til det spillet som Maynard gjør underveis i den låten. Og har du litt kjennskap til spilling av instrumenter, så vet du at det han gjør der er ikke lett. Det er virkelig trompetspill!

Maynard Ferguson

Mr. Ferguson har produsert så mye musikk at du har glede av å lytte til hans musikk i mange dager dersom du vil lytte gjennom alt han har utgitt.


© 2021 Susivarming