Musikk til alle anledninger

Musikk til alle anledninger

Det finnes så utrolig mye musikk man kan lytte til på markedet i dag. Musikk har jo fantes i – tja jeg vet ikke egentlig men det føles som om det alltid har vært der. Og det har det vært i hvert fall så lenge jeg har vært tilstede her på jorden. Men alt har selvfølgelig hatt sin begynnelse engang uten at jeg skal gå mer inn i en slik situasjon nå. Jeg skal heller skrive litt om mine private favoritter og hva jeg liker. Selv det strekker seg langt ut i flere retninger. Alt til sin tid er det vel et ordtak som heter, og det er en god betegnelse for meg og min musikk.

Spille selv

Jeg har selv vært musikant i flere år. Og jeg har spilt flere forskjellige instrumenter faktisk, selv om mange av dem er i «familie» og kanskje en del like. De jeg snakker om da er treblåseinstrumenter som Klarinett, Bassklarinett, Barytonesaxophone og Altosaxophone. Og jeg har en gang i mine veldig unge år forsøkt meg som bass gitarist faktisk. Bare her er det jo et ganske vidt spekter av ulike saker om jeg får si min oppriktige mening.

Band

Bassgitaren var noe jeg forsøkte meg på sammen med et par andre kamerater i min ungdom. Min beste venn i oppveksten hadde en far som spilte i band som trommeslager, og dermed hadde han tilgang til en del saker som man trenger når man skal forsøker å lage et «kjellerband» av den typen vi forsøkte på. Jeg tenker da på rekvisitter som ledninger, plekter til gitarene, trommestikker, mikrofoner som de hadde byttet ut og bare hadde liggende i reserve og mange slike ting.

Korps

Korps

I tidlig skolealder kom også tilbudet om å spille i korps. Der gikk jeg med og skulle vise seg at det ble noe jeg skulle drive med en stund og gjøre det ganske bra. Først var det notekurs og der ble jeg beste elev – «skryte skryte». Og fordi jeg ble beste elev så kunne jeg (nesten) velge hvilket instrument jeg ønsket å spille og bli lært opp på. Begrensningen var de instrumentene de hadde lagt opp til at mitt kull skulle ha opplæring på. Jeg valgte klarinetten.Ble lært opp av eldre musikanter i korpset og ble etter hvert ganske greit komfortabel med klarinetten. Den ble brukt ganske flittig flere ganger i uken på organiserte øvelser og flere ganger hjemme for å øve inn det programmet som korpset hadde i den perioden. Gøy var det. Men jeg fikk etter hvert tilbud om å bytte til Bassklarinett – en ikke like kjent variant av klarinetten, men jeg så på det som en utfordring da dette var noe ikke all hadde. Jeg gikk løs på den og løste også den bra synes jeg selv i hvert fall (Jeg fikk en del skryt også). Det var med denne jeg ble tatt opp i hovedkorpset og fikk plass blant de som var en del eldre som også hadde vært med å lære opp meg og alle de andre fra mitt kull. Ohh denne historien blir en del lengre enn hva jeg hadde regnet med så jeg gir meg her og fortsetter i en ny artikkel om en stund.


© 2021 Susivarming