Pensjonerte idretts utøvere

Pensjonerte idretts utøvere

Hvert eneste år kommer det opp nye idretts utøvere som vi ikke har hørt om før.

Og nesten sagt naturlig nok så forsvinner det også en del utøver nesten hvert eneste år. Vinteren er så godt som bak oss nå, eller i hvert fall er de aller fleste vinter idrettene ferdige med sine sesonger for denne gangen. Og vi har sett frafall av utøvere denne sesongen som så mange andre sesonger. Men det antallet øker alltid etter endt sesong. Jeg skal oppsummere litt om hvilke utøvere vi ikke kommer til å få se igjen på topp nivå neste vinter sesong. Jeg tenker da både på norske og utenlandske utøvere i mange forskjellige idretter. Jeg kjenner selvfølgelig ikke til alle, men skal ta med så mange som jeg har mulighet for å få med meg.

Norge

En av Norges største vinter idretts utøvere på mange år la opp allerede midt i denne sesongen. Jeg tenker da på han langrennsløperen som så mange både elsket og mange hatet ham. Ja det er Petter Northug jeg tenker på. Han la jo opp allerede siste i desember i fjor. Da gikk han ut av dette idretts sirkus og ble mosjonist. Men få kan se tilbake på en så stor karriere som det nettopp Petter kan. Bare for å nevne noe så har han 15 OL og VM gull hengende på sitt navn i løpet av karrieren fra 2007 til 2015. Han har MANGE flere medaljer og resultater enn dem, men det får bli en egen historie ved en senere anledning.

Alpint

I alpint la også en av våre store utøvere i historien opp nå sist på sesongen. Aksel Lund Svindal har vært med i nesten 20 år og har en lang liste med alle medaljer og resultater. Men jeg tror sølvet fra han aller siste løp klatrer langt opp på listen over hva han kommer til å huske i fremtiden! Han har slitt mye med skader de siste årene så at han skulle gi seg kom ikke som noen veldig stor overraskelse. Men Norge har mange nyere og yngre utøvere nå så forhåpentligvis får vi mange timer med alpint i god norsk kvalitet på TV også i årene fremover.

Kombinert

I kombinert har også en av de store profilene takket for seg. Magnus Moan har gitt beskjed om at han har gått sitt siste renn på toppnivå. Han kan se tilbake på en karriere på over 15 år og mange gode resultater. Også i denne sporten gror det godt bak ham og vi vil få mange gode resultater fra kombinert gjengen i årene som kommer!

Hopp

Her har to av «gutta» gitt beskjed om at de pakker vekk skiene sine. Andreas Stjernen og Kenneth Gangnes er de to. Stjernen kanskje hakket mer kjent, men Kenneth var et meget stort talent i sine litt yngre dager. Han har slitt veldig med skader og har nå gitt opp toppkarrieren. Dette er i hvert fall et knippe med kjente norske utøvere som legger opp etter den sesongen vi nettopp er ferdige med. Det kan bli flere i løpet av sommeren, så vi får vente i spenning frem til vinteren og se hvem som stiller til start i de ulike disiplinene igjen.

Hopp

© 2021 Susivarming