Re-produksjon av musikk

Re-produksjon av musikk

Hvordan hadde livet vært uten musikk? Det klarer ikke jeg svare på, for jeg hører på musikk hver eneste dag og mange timer hver dag. Men det som er i tankene mine i dag er hvordan god musikk blir kopiert av andre artister og reprodusert i deres egen versjon. La meg plukke en god gammel favoritt og så skal jeg sjekke hvor mange versjoner jeg kan finne i full fart om den låten. Låten jeg velger er en god gammel sak som ble sluppet på markedet i 1990 av den Australske gruppen AC/DC – jeg vil sjekke låten Thunderstruck!

Thunderstruck

Denne hard rock låten finnes i utrolig mange versjoner. Men originalen er av AC/DC og spilt inn og sluppet på markedet i 1990.      Låten ble sluppet på albumet «The Razors Edge». Det er Angus Young og Malcom Young som har skrevet låten.

Låten brukes i utrolig mange sammenhenger fortsatt i dag. Kanskje spesielt i forbindelse med idrettsarrangement. I statene er det flere lag som benytter denne låten som sin «Signaturlåt».

Og det er mange utrolig mange artister som har lagd re-produksjoner av denne låten i løpet av de drøye 25 årene siden den ble utgitt.

Jeg skal prøve å gjengi litt fakta og noen videoer om forskjellige utgaver:

Luca Stricagnoli – Thunderstruck

Denne karen handterer gitaren som han aldri har gjort annet. Han startet å spille gitar 10 år gammel og har gjennom mange år med øvelse og spilling utviklet en helt egen og unik stil å handtere gitaren på. Bare 19 år gammel ble han tatt under vingene til legenden Davide Serracini.

I løpet av en låt kan Luca Stricagnoli benytte helt opp til syv forskjellige gitarer. Han ansees som å være en av verdens nyeste store supertalent på gitar.

Lytt selv hvordan han tolker AC/DC sin Thunderstruck!

Steve ‘n’ Seagull

Her må man se videoen for å forstå hva de gutta driver med. Men jeg synes videoen er bra jeg da så jeg tar den med her.

Thunderstruck på Cello

En utrolig variant av låten. Må høres. Tror deres publikum hadde ventet seg noe helt annet enn det de fikk på denne konserten. Ser slik ut på reaksjonene deres i hvert fall.

Thunderstruck på slagverk

Denne videoen er ganske lang, men det er når den nærmer seg 4 minutter at vi kjenner igjen AC/DC sin låt Thunderstruck.

Synes at de to siste videoene her beviser hvor stor denne låten egentlig er. Normalt er begge de to besetningene ikke normale å spille en slik låt på. Men når noen setter seg ned å re produserer en slik låt – ja da må den jo være meget spesiell i utgangspunktet.

3rd Marine Aircraft Wing

Her er det ikke så mye spilling på fremmede instrumenter, men denne videoen igjen bekrefter interessen og fanskaren for låten. Videoen starter med en annen låt som du også sannsynligvis kjenner igjen. Bandet vi ser er en av US Marin Corps sine mange band

Håper du forstår med hva jeg har tatt frem her i denne saken at det er mange som reproduserer musikk og gjør det bra med andre sine låter. Mye bra musikk blir det også av det selv om det er samme låt. HERLIG!


© 2021 Susivarming