Skandinavias største konsert arrangement

Skandinavias største konsert arrangement

VG lista turne og festivalen i Norge er et av de virkelig store gratis arrangementene som arrangeres år etter år. Som hvert år starter de i Oslo og fortsetter til flere andre store byer i landet. I år er det Bergen, Tromsø og Trondheim i nevnte rekkefølge som er de andre byene som får besøk av arrangementet. I år er det 20 år siden de startet med denne topp 20 konsert turneen eller festivalen om det er et bedre navn.

VG listen

VG listen

Det er hele 60 år siden VG listen så dagens lys. Og den som alt annet har utviklet seg i løpet av disse årene. Den er i deg Norges offisielle hitliste. Listen oppdateres hver fredag og legger sammen bevegelsene av salg, streaming og ned lasting av musikk i Norge.  Og de siste 20 årene har de altså også arrangert en årlig gratis konsert på forskjellige plasser i Norge. Og de siste 20 årene har de altså også arrangert en årlig gratis konsert på forskjellige plasser i Norge. Hele 21 forskjellige artister blir presentert og er med på denne festivalen. I Oslo starter dagen allerede tidlig på formiddag hvor sponsorer og støttespillere holder på med sine aktiviteter. Utover formiddag og tidlig på kvelden åpne sakte men sikkert konsert området og det gjøres klart for kanskje Norges største konsert arrangement.

Artistene

Det er ikke alle disse 21 artistene som skal være med på alle plassene, men det er det totale antallet. I Oslo fikk de høre James TW, Alida, Jesper Jenset, Alan Walker & K-391, Mads Hansen, HKeem, Julie Bergan, Admiral P., Sondre Justad, Ezzari, Katastrofe, Chris Abolade, Seeb, Temur, Vidar Villa, Ruben, Stargate, Arif Feat Unge Ferrari, Dagny, Jess Glynne og Sjur X Isac Elliot. I Oslo vil du kunne høre alle 21. Mens i de andre tre byene vil de dessverre bli noe tynnere i rekkene. 11 av artistene er med kun i Oslo, mens de ti siste er med i to eller flere av byene i landet. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kjenner alle disse artistene. Men så er jeg heller ikke den som lytter mest til dagens topp liste musikk. Kan være at jeg har hørt noen av låtene til de forskjellige artistene, men da bare ved at for eksempel radioen eller noe liknende står på og musikk siver ut der.

Mange artister tidligere

Selv om det kanskje ikke er den helt store listen i år synes jeg, så har det vært mange store artister på besøk i arrangementets tjue år lange historie. Publikums fremmøte har variert helt fra 10 000 mennesker det første året og helt opp til 100 000 mennesker i 2003. 2003 var det året «She’s So High» var en av de store hitene. Og mange av oss kjenner igjen den låten som den låten Kurt Nilsen vant både Idol og World Idol med. Av andre store og kjente navn både nasjonalt og internasjonalt kan vi nevne Drømhus, Boybandet A1, Lordi som vant Melodi Grand Prix, Sugababes, En av jentene fra Spicegirls, Jahn teigen, Maria Mena, Tungtvann, Faithless og Hip Hop artisten Coolio.

Slik kunne jeg ha lagd en liste som hadde blitt virkelig lang. Men jeg nøyer meg med de som nå er nevnt. Og håper at dette fantastiske arrangementet fortsetter i mange år enda og at vi får oppleve både nye og store artister i årene som kommer.


© 2021 Susivarming