Sommer’n er herlig i…..

Sommer’n er herlig i…..

Det er sommer det er sol og det er søndag… Slik lød det i sangen som Nora Brockstedt sang i hvert fall. Joda det er sommer, og joda jeg har sett solen etter at jeg kom tilbake til Norge igjen etter et opphold i utlandet, og snart er det søndag. Sitter en lørdag kveld og skriver denne artikkelen da. Jeg sitter hjemme og ser fotball VM på TV, mens det er konsert på torvet i byen her. Fotballen vant over musikken denne gangen – selv om jeg elsker musikk og kanskje aller mest live musikk da. På scenen i byen her i kveld er det Åge med Sambandet og mange flere som har spilt i dag.

Festival og konsert tid

I går kveld var det storshow på Rådhusplassen i Oslo. Og både i går og i dag er det supershow med mange artister på Idyll festivalen i Fredrikstad.  Selv om det er mange artister som opptrår på Idyll festivalen så vil det være Åge med Sambandet som uten tvil er min favoritt. Så det var et tungt valg å måtte velge mellom fotballen og å gå og høre musikk live med denne trønder rockeren.

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen

Åge er fra Namsos og er 70 år gammel neste år, men han er «still going strong». Han slo igjennom første gangen da han var med og vant Namdalsmesterskapet i 66 med Rockebandet Mads Incorporated. Neste bandet han var med i het Whoopee Choop, som senere byttet navn til det noe mer kjente navnet Prudence. Det navnet er i hvert fall mer kjent for meg. I dette bandet var også en annen kjent norsk musiker med – Terje Tysland med mellomnavnet Ronald. Og det var gruppen Prudence som kom med den senere så kjente låten «Æ e trønder æ». Det er vel ikke selve låten som ble så populær, men refrenget er benyttet i mange sammenhenger etter at den ble utgitt. I tillegg til denne kjente låten så er det vel gjengen i Prudence som står bak og skapte begrepet trønder rock. Når Prudence tok farvel og ble oppløst i 75 så startet Åge Sambandet etter å ha flyttet inn til Trondheim.

 

Sambandet

Sambandet

Etter oppstarten av Sambandet gikk det litt «tregt» med platesalg og slike ting for dem. Men fra den tredje «skiva» begynte ting å gå mot store høyder. Suksess med plateutgivelse, deltagelse i Melodi Grand Prix, Spellemannspris flere år både i klasse rock og senere hedersprisen. Gammlengprisen for sin popmusikk eller som artist, konkurs med sitt eget plateselskap, oppstart av nytt selskap sammen med Terje Tysland og Hans Rotmo. Ja det skjedde mye i løpet av en liten ti årsperioder for Åge Aleksandersen og de rundt ham. Men suksessen var stor og god igjen da de ga ut albumet «Levvá Livet» med super hiten Lys og Varme. Den sangen kjenner vel alle i hele Norges land som er gamle nok til å ha fulgt Åge og gjengen hans i noen år.Sambandet har vært oppløst, men har kommet sammen igjen. Og de er fortsatt i full gang altså. Det er mye som kunnet vært skrevet om denne gjengen og alt de har produsert i løpet av disse årene. Jeg får se an om jeg skriver noe mer etter hvert!


© 2021 Susivarming